The Summer Book Tag

   Deja e jumătatea verii și nu am fost nominalizată să fac acest tag, dar hei, n-am mai făcut unul de mult, așa că here I am!
   L-am preluat de pe World Of Books Web, un blog pe care îl urmăresc și pe care îl apreciez din toată inima, iar Dumitrița a fost aleasă de cei de la Three Raven Feathers să facă acest tag, alt blog cu ale cărui articole sunt la zi, așa că de ce să nu le menționez pe amândouă? 
   Vă sugerez să citiți și articolele scrise de ei, atât cât și să le explorați blogurile, pentru că sunt super super tari. Hă? Hă? Nu? Okay.
   Să-i dăm bătaie!


   1. O copertă care te face să te gândești la vară
       Castelul de sticlă de Jeannette Walls
       Am citit-o vara trecută. A fost cartea mea favorită pe întreg anul. Nu cred că mai e nevoie să zic altceva. Go read it!!!!!!


   2. O carte care-ți luminează ziua
       Jocurile foamei de Suzanne Collins
       Cartea mea favorită din toate timpurile. Pardon, seria mea favorită. Chiar dacă, în comparație cu timpul când am citit eu trilogia pentru prima oară, acum există n cărți distopice în genul acesta, încă o consider cea mai bună și cel mai probabil așa va rămâne.


   3. O carte cu copertă galbenă
       Hendrik de Mol și Planeta de Aur de K. J. Mecklenfeld
       Am cartea asta în to-be-read de vara trecută și încă nu am ajuns la ea, dar sună super bine, ba chiar a lectură de vară.


   4. O carte perfectă pentru plajă
       Girl Online de Zoe Sugg
       Am început să o citesc recent în format e-book și mi se pare într-adevăr o lectură ușoară, amuzantă, foarte entertaining, dar la care nu trebuie să îți focusezi întreaga atenție. Prin urmare, cred că poate fi citită în contextul gălăgiei de pe plajă.


   5. O carte cu acțiune interesantă
       Prep de Curtis Sittenfeld
       Am citit cartea asta... Acum destulă vreme, așa că nu țin minte exact ce se întâmplă în ea. Oricum, este o poveste coming-of-age, care o are în centru pe Lee Fiora. La vârsta de 14 ani, aceasta începe să învețe la Ault, o prestigioasă școală cu internat din statul Massachusetts. De-a lungul cărții urmărim anii pe care aceasta îi petrece acolo până la absolvire și toate lucrurile prin care trece, cum este tratată de cei din jurul ei fiind un student cu bursă și așa mai departe. 
       Într-un rezumat micuț nu am cum să vă lămuresc cu privire la ce se întâmplă în carte, dar vă asigur că merită să îi dați o șansă. A fost descrisă ca fiind De veghe în lanul de secară la feminin, deci dacă asta nu vă captează atenția, nu știu ce altceva ar face-o. (Să fiu sinceră, mie mi s-a părut chiar mai bună decât cartea lui Salinger. #personalopinion)
       Okay, gata, promit că mă opresc din vorbit/scris acum, dar coperta!!! Uitați-vă numai la coperta asta! Felicitări, Polirom. *claps hysterically*


   6. O carte cu un final dureros ca o arsură solară
       Colecționarul de John Fowles
       Dacă ați citit cartea asta, știți despre ce vorbesc. Dacă nu, citiți-o. Vă rog. E plină de artă și durere și iubire și neînțelegere și emoții și condiția umană mizerabilă a omului zdrobit sub greutatea sentimentelor... Ups, prea deep. Gata. Mă opresc. 


       Vreau să mai menționez și Fata cu portocale de Jostein Gaarder. Începutul e trist, dar datorită începutului și finalul e trist și... ugh, n-am cum să vă explic altfel, citiți-o ca să vă dați seama despre ce vorbesc. Chiar merită. (De asemenea, căutând poze pentru carte, am aflat că există și un film. Agh, so exciting!)



   7. O carte cu un final fericit ca un apus de soare
       Fata de la nord de ziuă de Alexandru Voicescu
       Bine, poate nu chiar fericit ca un apus de soare, dar mie mi s-a părut destul de fericit. I need to give this baby of a book a re-read soon. Am citit-o în două ore. De la 23:00 la 1:00. În noaptea Anului Nou. Go read it! (pic copyright: Cristina Boncea; faceți click pe poză pentru recenzia ei)


   8. O serie de cărți pe care speri să le citești vara asta
       Ăh, nu știu dacă Noaptea de sânziene de Mircea Eliade se pune, având în vedere că sunt doar două volume, dar da. Deja am un tbr uriaș pentru vara asta, și cărțile acestea două sunt cele mai apropiate de o serie pe care le am pe acolo. Sau am putea pune Anna Karenina a lui Tolstoi, sau Frații Karamazov de Dostoievski. Toate au câte două volume, so I guess I might get away with it.


   Deci cam asta a fost și cu tag-ul. Nu știu cine l-a mai făcut și cine nu, așa că... Dacă nu l-ați făcut și vreți să îl faceți, aveți drum liber. Vă dau prioritate. E verde la semafor. Acel moment când te pregătești pentru școala de șoferi. #soontocome
   Vreau să aflu și răspunsurile voastre! Dacă aveți un blog/canal de youtube/pagină de facebook/cont de instagram sau orice altă platformă pe care ați făcut acest tag, lăsați-mi un link în comentarii. Sau dacă nu, răspundeți la întrebări în comentarii, de ce nu?

   Dacă vă plac articolele mele, nu uitați să vă abonați la blog, ca să fiți la curent cu ce mai postez. Poate lăsați și un like la pagina de Facebook aici, de ce nu? Mai nou am și cont de instagram, dacă vă interesează, dar e gol. I am working on it! Îl puteți găsi aici.
   Let's be Goodreads friends! Profilul meu aici.

   Până la următorul articol, see ya guys!
                             xx

Comentarii

  1. Ne bucurăm mult că ai preluat leapșa. Ne-a făcut plăcere să îți citim răspunsurile. De asemenea, îți mulțumim din suflet pentru cuvintele frumoase. Cu siguranță, "Jocurile Foamei" va rămâne trilogia mea de suflet. Abia aștept să o recitesc. "Castelul de sticlă" este pe lista to-be-read. "De veghe în lanul de secară...la feminin"?-trebuie să citesc Prep cât mai curând :) Colecționarul este o carte foarte interesantă, pe care vreau să o citesc de mult timp, doar că nu am reușit să îmi fac curaj....pentru că știu că este foarte dureroasă.
    ~Canary

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne bucurăm mult că ai preluat leapșa. Ne-a făcut plăcere să îți citim răspunsurile. De asemenea, îți mulțumim din suflet pentru cuvintele frumoase. Cu siguranță, "Jocurile Foamei" va rămâne trilogia mea de suflet. Abia aștept să o recitesc. "Castelul de sticlă" este pe lista to-be-read. "De veghe în lanul de secară...la feminin"?-trebuie să citesc Prep cât mai curând :) Colecționarul este o carte foarte interesantă, pe care vreau să o citesc de mult timp, doar că nu am reușit să îmi fac curaj....pentru că știu că este foarte dureroasă.
    ~Canary

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare