5 cărți de citit după BAC

Ello, dragilor!

Long time no see, exact așa cum v-am spus că o să fie. Din cauza timpului liber aproape inexistent, n-am mai vorbit de muuult cu voi pe-aici. Fortunately, bacul a luat sfârșit și, chiar dacă mai am admiterea la facultate, lăsați-mă să vă spun, cel cu zicala „Există viață după bac!” a avut extraordinară dreptate.


Acum că timpul liber îmi permite, am de gând să citesc mult mai mult, așa că m-am decis să împărtășesc cu voi cele 5 cărți pe care abia aștept să le citesc acum că am terminat cu bacalaureatul.

Nu voi menționa aici niciuna din cărțile pe care le-am ales pentru #romanianreadathon, maratonul organizat de @4fara15 de-a lungul lunii iulie. Despre acelea voi vorbi într-un wrap up separat. ^.^Trei coroane întunecate de Kendare Blake
O carte pe care am primit-o cadou de Secret Santa de la minunata Alexandra, un YA fantasy care pare ușor de citit și o lectură numai bună post-bac, așa, ca să mai evadez din lumea reală și să mă pierd în alta, posibil mult mai nașpa decât asta în care trăim noi. :))

Demonii de F.M. Dostoievski
O am pe listă încă de prin toamnă, de când am găsit-o în anticariat. Din păcate, nu că Dostoievski e greu de citit pentru mine, dar am fost sigură că nu-i puteam da atenția dorită, luând în considerare câte aveam pe cap și faptul că-i o micuță cărămidă, cel puțin în varianta pe care o am eu. Așa că I can not wait to dive into it now that I have the time!

Freud on the couch de Beverley Clack
O carte despre arhicunoscutul psihanalist Sigmund Freud pe care am găsit-o plimbându-mă printre rafturile de la Antic Exlibris și care mi-a atras imediat atenția. Am tot citit articole legate de teoriile lui și mă fascinează, dar nu i-am citit niciuna dintre lucrări. M-am gândit că, înainte să trec la munca lui, ar fi de preferat să citesc ceva mai coerent despre el, ca să mă familiarizez cu mediul și timpul în care a scris.

Furia de fier de Pierce Brown
A patra carte din seria Furia roșie, pe care cu toții știți c-am adorat-o. A apărut de curând și la noi, anul ăsta parcă? Irelevant, abia aștept să văd ce a mai pregătit autorul și prin ce chinuri mai trec personajele. Puțin sadism? Nu, nu tocmai, doar mi-e dor de universul lor.

Femei care aleargă cu lupii de Dr. Clarissa Pinkola Estes
Ultima, dar cu siguranță nu cea din urmă. Am început cartea asta înainte de bac și a trebuit să o las pentru o perioadă, pentru că voiam s-o citesc cu mintea cât mai liberă posibil ca s-o înțeleg pe deplin. Practic, e o abordare a psihologiei feminine prin prisma diferitelor basme ale diferitelor culturi. Și prin diferite culturi înțeleg o adevărată varietate. O recomand oricărei femei și nu numai. Pentru mine, pe lângă o psihoanaliză amănunțită a basmelor, pe care autoarea le și povestește înainte (deci cititorul nu trebuie neapărat să facă un anume research înainte să înceapă cartea), mi s-a părut extrem de motivațională pe alocuri. Abia aștept s-o pot continua, s-o termin și s-o recitesc din nou și din nou. Atât de minunată e.


Cam atât și cu listuța mea de cărți must-read după bac. Voi ce aveți în plan să citiți acum că e vacanță?
Cei care ați dat bacul, cum v-ați descurcat? 
Ați citit vreo carte de pe listă? Dacă da, spuneți-mi părerea voastră în comentarii.
Până la următorul articol, pe mine mă găsiți pe Goodreads, Facebook, iar cel mai des pe Instagram. Come talk about books or anything with me there!

Kisses! xx

Comentarii

Postări populare