#leapșadeluni: The Summer Book Tag

Hello, dragilor! Ce mai faceți, cum mai sunteți? Nu ne-am mai citit de mult și chiar mi-a lipsit să scriu aici. Oricum, după cum am promis, o să revin în forță vara asta. Și cum mai bine să îți faci revenirea decât instituindu-ți un oarecare trend?
Am tot văzut ideea de ”tag tuesday” în blogosfera/vlogosfera străină și m-am gândit să fac și eu ceva în genul ăsta. Ca să fie totul frumos și să se potrivească, am ales s-o fac sub denumirea de ”leapșa de luni”. Pretty obvious. 

Și cum altfel să începi mai bine ceva nou decât cu o părticică din ceva vechi? Astăzi am să readuc la viață un tag pe care l-am făcut anul trecut și pe care l-am preluat de pe World of Books Web. Dacă sunteți curioși să vedeți ce răspunsuri am dat în articolul trecut îl puteți găsi aici.


1. O copertă care te face să te gândești la vară

Deși îmi vin multe în cap acum, pe lângă cele destul de evidente care conțin lucruri precum marea, soarele și așa mai departe, voi alege coperta de la Cuvinte în albastru intens de Cath Crowley, a cărei recenzie va apărea curând pe blog. Atât schema culorilor, cât și unele dintre temele care se regăsesc în carte mă duc cu gândul la vară. Inclusiv ideea de anticariat, explorarea anticariatelor fiind una din activitățile mele favorite pe timp de vară.


2. O carte care-ți luminează ziua

Toată seria Furia Roșie de Pierce Brown. De fapt, el în sine, ca autor și ca persoană. De fiecare dată când citesc fie vreo carte de-a lui, fie interviuri/articole, mă simt atât de inspirată să lucrez la mine și pentru visurile mele și-mi încolțește în minte ideea că se poate. Vă recomand din toată inima să dați o șansă cărților lui, chiar dacă nu vă considerați fani science-fiction. O recenzie a trilogiei originale va apărea curând pe blog.


3. O carte cu copertă galbenă

Seria de autor F.M. Dostoievski de la Editura Art, din care eu am, din păcate, doar Frații Karamazov. Ca de obicei, cei de la Art s-au întrecut pe ei înșiși în ceea ce privește realizarea coperților, nu doar din punct de vedere estetic, dar și simbolic.


4. O carte perfectă pentru plajă

Aici eu zic că depinde foarte mult de gusturi. Știu că majoritatea preferă ceva light pe plajă, poate o carte de dragoste sau ceva poveste contemporană, pe când eu personal aș fi în regulă cu absolut orice, de la jurnale de război non-fictive până la cărți fantasy de 10 kilograme. O carte mai ușurică pe care aș recomanda-o ar fi Zi după zi de David Levithan. Foarte drăguță, deși tristă, dar se citește rapid. Și Cuvinte în albastru intens e o lectură destul de rapidă, acum depinde cât de mult vrei să plângi pe plajă. Ups.


5. O carte cu acțiune interesantă

Din nou, simt că și aici e posibil ca răspunsul să varieze. Oricum, printre cărțile care mie mi s-au părut a avea o acțiune interesantă se numără Mincinoșii de E. Lockhart, Oracolul din Stambul de M.D. Lukas și Prin praf și vise de Roxana Valea.




6. O carte cu un final dureros ca o arsură solară

Acum, fără nici o glumă... Ion de Liviu Rebreanu. Nu mă-nțelegeți greșit, n-am plâns c-a murit Ion, mi-am dorit să dispară încă de la început, atât de mult mi-a displăcut. Dar situația în care a pus-o pe Ana mi s-a părut atât de tristă și el atât de... da, oribil, ce să mai. Cred că romanul în sine a fost o arsură solară mai degrabă, iar finalul a fost iaurtul ăla rece și calmant pus peste. :))




7. O carte cu un final fericit ca un apus de soare

Mare Tranquillitatis de Katja Millay, a cărei recenzie o puteți găsi aici. Vai, personajele cărții ăsteia meritau atât de mult pacea și liniștea pe care au căpătat-o în final într-un fel sau altul, mi se înmoaie inima numai când mă gândesc. *cries tears of joy*




8. O serie de cărți pe care speri să le citești vara asta

Dac-aș fi optimistă, aș spune Moromeții, dar cum știu că nu se va întâmpla vă voi lăsa aici link-ul de la articolul cu rezoluțiile mele pe 2018. Orice am menționat acolo sper să ajung să citesc până la finalul anului. 


Și asta a fost și cu ”The Summer Book Tag”, făcut nu tocmai la începutul verii pentru că hei, când fac eu vreodată tag-uri când trebuie, corect? Ca să fiu oarecum nostalgică, deși știu că e ocupată cu bac și admitere și toate cele, îi voi întoarce leapșa Dumitriței de la World Of Books Web. N-a făcut-o anul ăsta, cel puțin din câte știu eu, așa că îi dau o portiță în cazul în care e în pană de idei (sau eventual îi îngreunez munca, scuze pentru asta). Îți urez pe calea asta și foarte multă baftă la bac și admitere, draga mea! Oh, la anul e rândul meu, abia aștept...

Cu voi mă citesc din nou luni, cu o altă leapșă, dar mai devreme de atunci vineri, cu... orice articol mă voi decide să postez. Surprise, surprise! Vom avea și niște concursuri destul de faine, așa că stay tuned!
Între timp, ne mai auzim pe Facebook, Goodreads și chiar și pe Instagram @hoatadecarti, unde chiar dacă nu prea postez poze, insta-story-urile sunt mereu pline cu update-uri. Dați-mi un mesaj să vorbim despre cărți! ^.^
Kisses! xx

Comentarii

  1. Târziu, dar e aici: https://worldofbooksweb.com/2018/07/17/the-summer-book-tag-2/
    Îți mulțumesc tare mult, draga mea! <3

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare